Opdrættet

Menneskerne bag opdrættet består af mig, Vibeke årgang - 78, og mine teenagesønner, Daniel og Simon. Ud over kattene, har vi også hunde i huset.
Jeg har fra jeg var ganske lille altid haft en stor interesse for dyr, især katte. Denne interesse kom ikke fra fremmede, da min mormor så længe jeg kan huske har haft kat. Da jeg som voksen selv fik kat, begyndte jeg med en huskat. Jeg var dog meget fascineret af de store mainecoon katte, så min første racekat var derfor en maine coon. I 2008 fik jeg mit stamnavn, og i en periode var jeg overbevist om, at jeg skulle opdrætte denne blide kæmpe.
Skæbnen ville dog anderledes. Da jeg for første gang var på kattenus besøg hos Anne Korsbakke, der har opdrættet DK Arjuna, faldt jeg simpelthen for balineseren. De smukke blå øjne og det fantastiske sind var på nogen måder lig mainecoonen, dog med det ekstra plus, at balineseren ikke krævede den samme omfangsrige pelspleje som en mainecoon. Umiddelbart efter flyttede der et par kasterater ind hos os, og inden længe var der snak om opdræt. For at få så meget erfaring som muligt inden jeg skulle stå på egne opdrætterben, tog jeg imod tilbudet om at blive fodervært for en af Annes avlskatte. Det betød at Anne fik et kuld killinger hos mig, og at jeg fik muligheden for at erfare hvad det vil sige, at opdrætte balinesere. Denne fine aftale resulterede i 2014 med Arjuna´s Valhalla kuld. Efterfølgende er jeg begyndt at opdrætte i eget navn, med de første kuld i 2015. Det har været en fantastisk oplevelse! Jeg håber at kunne fortsætte i mange år, og min ambition er at lave sociale og sunde katte, samtidig med at jeg vil forsøge at forbedre typen.


Vibeke Jensen
7560 Hjerm
Tlf: +45 20722407